1. SelfCookingCenter®
 2.  SelfCookingCenter® XS
 3.  CombiMaster® Plus
 4.  Posebne varijante
 5.  Dodatna oprema

CombiMaster® Plus – učinak koji ostavlja utisak.

CombiMaster® Plus je pravi multitalenat i brzo postaje pomoćnik u kuhinji bez kojeg više ne želite raditi. 

RATIONAL CombiMaster® Plus: Klasa za sebe.

 

Termička obrada zahteva preciznost kako od Kuvara tako i od uređaja sa kojima se radi.Novi CombiMaster® Plus radi precizno u svakom pogledu : On nudi savršenu tehnologiju i odlična je podrška individualnog umeća Kuvara.

On je izdržljiv,lak za rukovanje i ubedljiv sa funkcijama koje omogućavaju pripremanje jela vrhunskog kvaliteta: hrskave kožice, sočno pečenje , intenzivna aroma, odlične jake boje i očuvanje vitamina i minerala. Osigurani su i precizna regulacija klime unutar pećnice kao i podešavanje temperature, vlage,cirkulacije vazduha i trajanje termičke obrade.

Glavne odlike efikasnosti

 • Beskonačne mogućnosti termičke obrade

CombiMaster® Plus zamenjuje do 50 % uobičajnih uređaja za termičku obradu : U njemu možete roštiljati, peći pecivo , peći pečenje ,krčkati, bariti , dinstati, poširati i još mnogo toga.

 

 • Jedinstveni učinak termičke obrade

Efikasnost CombiMaster® Plus omogućava 40 % veće kapacitete pripreme. Učinak u kombinaciji sa savršenom tehnologijom termičke obrade garantuje konstantan odličan kvalitet jela.

 

 • Optimalna klima unutar pećnice

ClimaPlus® reguliše klimu shodno namirnicama koje se spremaju i tako omogućava hrskave kožice, odlično pečene panade i sočna pečenja.

 

 • Lako i jednostavno rukovanje

Točkić za izbor funkcija je jednostavan, pregledan i u praksi je dokazao otpornost na izazove u kuhinji.

 

 • Automatsko pranje [NOVO]

Nova serija ima uključeno automatsko pranje uz korišćenje tableta.

 
 

CombiMaster® Plus – učinak koji ostavlja utisak.

 


CombiMaster® Plus uverava, ne samo u pogledu ekonomičnosti nego i u pogledu efikasnosti i učinka: Energija koja je potrebna namirnicama se precizno dozira, po potrebi sa velikim potencijalom snage. Centrala za merenje i regulaciju se brine za ravnomernu klimu unutar pećnice i moguće je optimalno podešavanje.Tako i pri maksimalnom iskorišćenju kapaciteta uspeva priprema zahtevnih proizvoda kao što su kratko pečeno meso, gratinirano ili roštilj. Jednako i ravnomerno nivo po nivo, komad po komad i porcija za porcijom. To su razlike koju Vaši gosti vide, osećaju i u kojima uživaju.

 

Dinamična turbulencija vazduha

Originalna i patentirana dinamična turbulencija vazduha zajedno sa geometrijom prostora za pripremanje hrane,je zaslužna za ravnomerno širenje i raspodelu toplote tačno tamo gde treba. Namirnice se ravnomerno termički obrađuju od prvog do poslednjeg nivoa.

Veoma efikasno odstranjivanje vlage iz pećnice

Novo aktivno odstranjivanje vlage iz pećnice aktivira svoje dejstvo brzo, pouzdano i pod svim okolnostima. Na taj način se garantuju hrskave kožice,reš pečena panada i sočna pečenja – čak i kod većih količina.

Čista, higijenski sveža para

Snažni generator sveže pare sa novim, efikasnim regulatorom pare spaja prednosti vode za kuvanje, maksimalnu vlažnost, sa prednostima kuvanja na pari. Najkraća vremena zagrevanja, intenzivna boja i odličan ukus kao i zadržavanje vitamina i minerala. Konstantne temperature kuvanja na pari u svako doba i najveća moguća zasićenost pare garantuju najbolji kvalitet hrane. Novi regulator pare obezbeđuje da se namirnice uvek blago obaviju higijenski svežom parom. Čak i krajnje osetljivi proizvodi se ne suše na površini. Priključivanje uređaja za omekšavanje vode nije potrebno.

Efikasnost pomoću.

 • Dinamičke raspodele vazduha i nove geometrije unutrašnjosti pećnice

U zbiru, ova dva faktora čine apsulutno homogenu raspodelu toplote – kao rezultat imamo izuzetan, ravnomerno termički obrađen proizvod.

 • Aktivna regulacija klime unutar pećnice

Efikasna tehnika izvlačenja vlage radi brzo i čak kada je pećnica puna, pečeno i pohovano bude tačno kako treba, iznutra sočno, a spolja hrskavo i rumeno.

 • Efikasna higijenski ispravna sveža para

Najbolji uređaj za kuvanje na pari. Zasićenost parom se postiže veoma brzo, konstantno i na najvećem mogućem nivou. Riba, povrće i drugi osetljivi
proizvodi se bare blago i ne suše se.

 
 

CombiMaster® Plus – multitalenat..

 

CombiMaster® Plus je pravi multitalenat i brzo postaje pomoćnik u kuhinji bez kojeg više ne želite raditi. Potrebno mu je malo mesta u kuhinji , sve što ste do sada proizvodili na velikoj površini i uz mnogo rada, sada ćete obavljati na samo jednom kvadratnom metru prostora.

 

Režim rada kuvanje na pari od 30 °C - 130 °C

Generator sveže pare visokih performansi sa novom regulacijom pare stvara neprestano svežu paru. Pripremate hranu bez dodavanja vode ili vremena čekanja dok voda ne provri. Konstantna temperatura pećnice kao i najveća moguća zasićenost pare obezbeđuju ravnomeran i veoma blag proces pripremanja i na taj način najbolji kvalitet jela. Boje koje otvaraju apetit, idealna tvrdoća kao i očuvanje hranljivih materija i vitamina su zagarantovani naročito kod povrća. Čak i osetljiva hrana, kao krem karamel, voćne torte, plemenite ribe uspevaju bez napora i u velikim količinama.

 

Režim rada vruć vazduh od 30 °C - 300 °C

Konvekcija vrućeg vazduha sa visokom brzinom obavija namirnice sa svih strana. Proteini mesa se odmah sjedinjuju, tako da meso uvek iznutra ostane sočno. Neprestano vruć vazduh od 300 °C ne predstavlja samo tehnički detalj, nego obezbeđuje i kod pune pećnice neophodnu rezervu kapaciteta. Samo na taj način uspevaju sočno ispečena pečenja, duboko zamrznuta pečenja ili lagana peciva.

 

Kombinovani režim rada od 30 °C - 300 °C

U kombinaciji dobijate sve prednosti pare kao što je kratko vreme termičke obrade i sočnost uz dodatak prednosti vrućeg vazduha, koji je zaslužan za intenzivne arome, odlične boje i rumene kožice.Sve potpuno bez okretanja i sa do 50% manje gubitka težine prilikom pečenja, a u znatno kraćem vremenu termičke obrade.

 

 

Finishing®

Finishing® uz pomoć kojeg proizvodnja i izdavanje hrane više nisu vezane. Od priloga do kompletnog menija : uz pomoć optimalne klime u najkraćem mogućem roku u CombiMaster® Plus pripremate sve potrebno, a ohlađene proizvode zagrevate na temperaturu za serviranje.Svejedno da li na tacnama, tanjirima ili u posudama. Postajete fleksibilni, a Vaši gosti uživaju u ukusu, jer dugotrajno držanje proizvoda na toplom i gubitak kvaliteta koji je vezan za to, sada su prošlost.

 

 

Pet brzine vazduha

Bilo blago ili jako. Za svaku namirnicu uređaj CombiMaster® Plus ima pravilnu brzinu vazduha. Čak i suflei, ekleri ili biskviti uspevaju na taj način kao od šale.

 

 

 
 

ClimaPlus® – važna je adekvatna klima.

 

Regulacija vlage prelivanjem ili stavljanjem i skidanjem poklopca je oduvek bila značajne za usprešnu pripremu hrane.

Za regulisanje vlage je potrebno vreme i pažnja, ali pre svega i iskustvo.Danas možemo i bez tih zahtevnih procedura, zato što centrala za regulaciju i merenje CombiMaster® Plus vlagu drži tačno u idealnoj količini. ClimaPlus® pretvara iskustvo iz kuhinjske svakodnevice u inteligentnu vrhunsku tehnologiju kojom se lako rukuje, a uz pomoć koje dobijate konstantan vrhunski kvalitet.
 

 

Za regulisanje vlage je potrebno vreme i pažnja, ali pre svega i iskustvo.Danas možemo i bez tih zahtevnih procedura, zato što centrala za regulaciju i merenje CombiMaster® Plus vlagu drži tačno u idealnoj količini. ClimaPlus® pretvara iskustvo iz kuhinjske svakodnevice u inteligentnu vrhunsku tehnologiju kojom se lako rukuje, a uz pomoć koje dobijate konstantan vrhunski kvalitet.

 

ClimaPlus® – aktivno upravljanje klimom unutar pećnice

 • Senzori permanentno mere vlagu unutar pećnice i potpuno automatski je

prilagođavaju shodno vrednostima koje ste podesili.Po potrebi se dodaje vlaga ili se izvlači iz pećnice. Više nije potrebno prelivanje namirnica ili dolivanje vode.

 • ClimaPlus® se može koristiti i prilikom manuelnog zadavanju parametara.

Podešene vrednosti možete menjati i u toku termičke obrade.
 

 

 

 
 


Rukovanje. Jednostavno i efikasno.


Simboli koje se sami objašnjavaju
CombiMaster® Plus pećnicom ćete od prvog dana upravljati bez napora. Jednostavni i jasni simboli su pregledni, a uz pomoć točka moguće je precizno zadati parametre.

Mogućnost individualnog programiranja
Ako želite da automatizujete individualne tokove termičke obrade, na raspolaganju Vam stoje 50 programa sa po 6 koraka . Tako ste u mogućnosti da i višestepene tokove termičke obrade pokrenete jednostavnim pritiskom na dugme.

Higijenska čistoća pritiskom na dugme
RATIONAL CombiMaster® Plus se čisti sa samo nekoliko predpriprema od strane rukovaoca.Unutrašnjost pećnice naprskate sa RATIONAL tečnošću , pokrenete program čišćenje i nakon toga isperete pećnicu uz pomoć ručnog tuša i gotovo. Jednostavno uklanjate i velike nečistoće.

 
 

 
 

Ekonomičnost i efikasnost.

 

Smanjenje troškova nabavke sirovina za 10 %
Obzirom da je moguće precizno podešavanje klime unutar pećnice meso, živinsko meso, riba ili divljač se blago termički obrađuju . To redukuje kalo i gubitak prilikom porcionisanja, a uštede sirovina su prosečno 10 %.

CombiMaster® Plus je pouzdan pomoćnik.
Uz pomoć toga što je moguće planirati proizvodnju unapred kao i činjenice da se uređajem lako rukuje i lako se čisti, štedite u proseku 1-2 sata radnog vremena na dan.

Smanjenje troškova energije za 60 %
Vreme zagrevanja uređaja je kratko tako izbegavate standby rad kao što je to kod drugih uređaja uobičajno. U kombinaciji sa znatno redukovanim vremenom potrebnim za termičku obradu ne štedite samo vreme nego i energiju. Uz pomoć precizne regulacije i potrošnje samo one količine energije koja je zaista potrebna štedite u proseku 60 % energije u poređenju sa običnim uređajima za termičku obradu.

Minimiziranje potrebnog prostora za postavljanje uređaja za 40-50 %
Na manje od 1 m2 prostora zamenjujete ili rasterećujete 40 do 50 % uobičajenih uređaja za termičku obradu. To redukuje ukupan potreban prostor za kuhinju i time i troškove finansiranja.CombiMaster® Plus znatno i vidljivo povećava ekonomičnost Vaše kuhinje Vi ne morate čekati da se uređaj amortizuje - Odmah se isplati. Uštede pri nabavci sirovina, energije, radnog vremena kao i kod investicije i potrebnog prostora su toliko velike da prelaze troškove finansranja. To se isplati !

 
 

Razlika je u detaljima.

 

Sigurnost

 • Najveća moguća sigurnost u radu
RATIONAL postavlja nove standarde.
Visina gornjeg nivoa kod svih uređaja ne prelazi 1,60 m.
 • Dupla stakla sa ventilacijom i toplotnom izolacijom
Konstrukcija osigurava temperaturu koju je moguće dodirnuti bez opasnosti I
olakšava čišćenje između stakala .
 • Integrisana kadica za kondenz na vratima
Patentirano pražnjenje kadice i kada su vrata otvorena sprečava nastajanje
vodenih barica na podu. 

 

Tehnologija termičke obrade
 • ClimaPlus®
Centralni računar za merenje i regulaciju automatski vodi računa o klimi pećnice koju ste zadali. Zajedno sa najefektivnijom tehnikom za odstranjivanje vlage postižete hrskave kore, hrskave pohovane proizvode kao i najveću sočnost.
 • Generator pare
Generator sa novom regulacijom pare stvara uvek 100 % higijenski svežu paru za najbolji kvalitet jela. Najveća zasićenost pare sprečava svako sušenje ili isušivanje namirnica, čak i u donjem opsegu temperature. Uređaj za omekšavanje vode nije potreban.
 • Nova tehnika strujanja vazduha  Prijavljen patent
Potpuno nova, dinamična turbulencija vazduha kao i posebna geometrija pećnice su zaslužni za ravnomernu raspodelu toplote u pećnici. Neophodno za istaknutu ravnomernost čak i kod kompletnog punjenja.
 • Centrifugalno izdvajanje masti  Patent
Čišćenje i zamena tradicionalnih filtera za mast je potpuno nepotrebno. Automatsko izdvajanje masti u lopatici ventilatora održava vazduh u pećnici čistim, i garantuje čist doživljaj ukusa.

 

Efikasna ekonomičnost
 • Adekvatni dovod energije
Potpuno nova razvijena tehnika regulacije nanosi namirnici samo onu količinu energije, koja se stvarno može i prihvatiti.
 • Integrisani mehanizam za zaptivanje kod samostojećih uređaja  Patent
Bilo sa ili bez kolica: Integrisani mehanizam za zaptivanje dolazi bez dodatnog zaptivnog lima i sprečava gubitak energije.
 • 28 % manji prostor neophodan za postavljanje
Kompaktne dimenzije uređaja smanjuju zapreminu koju treba zagrejati i time potrošnju energije. Pored toga tesan otvor za vrata poseduje mali raspon otvaranja i manji gubitak energije prilikom otvaranja vrata pećnice.
 • Izmenjivač toplote visokih performansi kod uređaja na gas  Patent
Poseban oblik izmenjivača toplote obezbeđuje veoma visok stepen korisnog dejstva. Velike, ravne površine olakšavaju čišćenje.

 

 

Komfort
 • Integrisani ručni tuš  Patent
Kontinuirano doziranje mlaza i ergonomska konstrukcija pojednostavljuju značajno grubo čišćenje, polivanje i dodavanje vode. Integrisana povratna automatika i automatika za zatvaranje vode nude optimalnu higijenu čak i prema SVGW (Švajcarsko nacionalno udruženje za gas i vodu).
 • Jednostavno instaliranje
Zahvaljujući slobodnom delu za izolovanje cevi, koji je integrisan u uređaju, više nije potreban odvojen levak. Odobreno od strane SVGW.
 • Postavljenje po dužini
Postavljanje po dužini omogućava prijem GN posuda od 1/3 i 2/3. Posude se mogu lako postavljati i vaditi.
 • USB priključak
Preko USB priključka možete potpuno jednostavno dokumentovati 10 dana retroaktivno HACCP podatke, učitati programe za kuvanje u uređaju i posredstvom ažuriranja dovesti softver uređaja na najnovije stanje iz RATIONAL istraživanja.

 

 

 

 
 

Za svaku potrebu odgovarajući uređaj:

 

Da li trideset ili više hiljada jela, mi nudimo uređaj Combi Master® Plus u prikladnoj veličini za svaku potrebu. Svi modeli su na
raspolaganju električno ili na gas, i prema dimenzijama, opremi i kapacitetu identični. Pored toga imate na raspolaganju brojne specijalne modele za brodove, zatvore kao i CombiMaster® Plus sa integrisanom kadicom za sakupljanje masnoće, koji omogućavaju idealno prilagođavanje prema specifičnim uslovima Vaše kuhinje.

Pored uređaja Combi Master® Plus preporučujemo i naš novi SelfCookingCenter® whitefficiency® samo SelfCookingCenter® sa efektivnom LevelControl®, SelfCookingControl® i CareControl sa ukupno dvanaest modela nudi potencijal koji će Vašu kuhinjsku svakodnevicu podići na nivo koji nema konkurenciju. Tako štedite većinu potrošnje energije, vode, hemije za čišćenje i vremena.


Funkcije

 • Combi modus sa 3 načina
  termičke obrade na
  temperaturama od 30 °C-300 °C
 • ClimaPlus® – merenje vlage,
  5 stepeno podešavanje i
  regulacija

 

 


Karakteristike opreme

 • sonda za merenje temperature u središtu proizvoda
 • 50 programa sa po 6 koraka
 • mogućnost programiranja 5
  brzina ventilatora
 • Cool Down brzo hlađenje
  pećnice
 • USB interfajse

 

 

 

 
Uređaji Tip 61 Tip 101 Tip 62
Električni i na gas      
Kapacitet
Broj jela na dan
Postavljanje po dužini

Širina
Dubina
Visina
Dovod vode
Odvod vode
Pritisak vode
6 x 1/1 GN
30-80
1/1, 1/2, 2/3, 1/3,

847 mm
771 mm
782 mm 
R 3/4“ 
DN 50 
150-600 kPa ali
0,15-0,6 Mpa    
10 x 1/1 GN
80-150
1/1, 1/2, 2/3, 1/3,

847 mm
771 mm
1042 mm
R 3/4“
DN 50
150-600 kPa ali
0,15-0,6 Mpa
6 x 2/1 GN
60-160
2/1, 1/1 GN

1069 mm
971 mm
782 mm 
R 3/4“ 
DN 50 
150-600 kPa ali
0,15-0,6 Mpa
Električan      
Težina
Priključna snaga
Osigurač
Napon
Kapacitet „vrućeg vazduha“
Kapacitet „pare“
99 kg
11 kW
3 x 16 A
3 NAC 400 V 
10,3 kW

9 kW
124,5 kg
18,6 kW
3 x 32 A
3 NAC 400 V
18 kW

18 kW
133 kg
22,3 kW
3 x 32 A
3 NAC 400 V
21,8 kW

18 kW
Na gas      
Težina
Visina uklj.
Osigurač strujanja
Električna priključna snaga
Osigurač
Napon
Dovod gasa/priključak gasa
Zemljani gas/tečni naftni
gas LPG
Maks. nominalno toplotno
opterećenje
Kapacitet „vrućeg vazduha“
Kapacitet „pare“
121 kg
1021 mm


0,3 kW 

1 x 16 A 
1 NAC 230 V
R 3/4“


13 kW/13 kW
 13 kW/13 kW
12 kW/12 kW
148 kg
1281 mm


0,39 kW

1 x 16 A
1 NAC 230 V
R 3/4“


22 kW/22 kW
22 kW/22 kW
20 kW/20 kW
158,5 kg
1021 mm


0,4 kW

1 x 16 A
1 NAC 230 V
R 3/4“


28 kW/28 kW
28 kW/28 kW
21 kW/21 kW

 

 

 
Uređaji Tip 102 Tip 201 Tip 202
Električni i na gas      
Kapacitet
Broj jela na dan
Postavljanje po dužini

Širina
Dubina
Visina
Dovod vode
Odvod vode

Pritisak vode
10 x 2/1 GN
150-300

2/1, 1/1 GN

1069 mm
971 mm
1042 mm 
R 3/4“ 
DN 50 
150-600 kPa ali
0,15-0,6 Mpa    
20 x 1/1 GN
150-300

1/1, 1/2, 2/3, 1/3,
2/8 GN
879 mm
791 mm
1782 mm
R 3/4“
DN 50
150-600 kPa ali
0,15-0,6 Mpa
20 x 2/1 GN
300-500

2/1, 1/1 GN

1084 mm
996 mm
1782 mm 
R 3/4“ 
DN 50 
150-600 kPa ali
0,15-0,6 Mpa
Električan      
Težina
Priključna snaga
Osigurač
Napon
Kapacitet „vrućeg vazduha“
Kapacitet „pare“
175,5 kg
36,7 kW
3 x 63 A
3 NAC 400 V 
36 kW

36 kW
251,5 kg
37 kW
3 x 63 A
3 NAC 400 V
36 kW

36 kW
326 kg
65,5 kW
3 x 100 A
3 NAC 400 V
64,2 kW

54 kW
Na gas      
Težina
Visina uklj.
Osigurač strujanja
Električna priključna snaga
Osigurač
Napon
Dovod gasa/priključak gasa
Zemljani gas/tečni naftni
gas LPG
Maks. nominalno toplotno
opterećenje
Kapacitet „vrućeg vazduha“
Kapacitet „pare“
189,5 kg
1281 mm


0,6 kW 

1 x 16 A 
1 NAC 230 V
R 3/4“


45 kW/45 kW
 
45 kW/45 kW
40 kW/40 kW
261 kg
2021 mm


0,7 kW

1 x 16 A
1 NAC 230 V
R 3/4“


44 kW/44 kW

44 kW/44 kW
38 kW/38 kW
369,5 kg
2021 mm


1,1 kW

1 x 16 A
1 NAC 230 V
R 3/4“


90 kW/90 kW

90 kW/90 kW
51 kW/51 kW

 

 

Upit