1. SelfCookingCenter®
  2.  SelfCookingCenter® XS
  3.  CombiMaster® Plus
  4.  Posebne varijante
  5.  Dodatna oprema

“Novi SelfCookingCenter® XS. Profesionalna klasa u malom formatu.”

Kuvanje sa SelfCookingCenter® XS je rad bez kompromisa 

Uklapa se u svaku profesionalnu kuhinju

To potvrđuju naši zadovoljni kupci

 

Zahvaljujući dinamičnoj turbulenciji vazduha, izuzetne performanse novih grejača i generatora sveže pare se idealno raspoređuju u komori za termičku obradu. Temperature u komori za termičku obradu do 300 °C kao i inteligentno upravljanje klimom omogućuju grilovanje, formiranje korice ili gratiniranje čak i kod kompletnog punjenja. Međutim, i na niskim temperaturama – na primer, kod poširanja ribe, jaja ili kod pripreme osetljivog deserta kako što je krem karamel – SelfCookingCenter® XS postavlja nove standarde.

Precizno podešavanje temperature i regulisanje vlage, snažni generator sveže pare, inteligentno kuvanje najrazličitijih proizvoda i automatsko čišćenje nude profesionalnim kuvarima i pomoćnom osoblju sve funkcije idealnog sistema za kuvanje.
 

 

Upravljanje novim uređajem SelfCookingCenter® XS je kao i do sad jednostavno. Ekran za upravljanje nije postavljen iznad uređaja, već je iz ergonomskih i tehničkih razloga stavljen levo, pored vrata. To donosi optimalnu bezbednost pri korišćenju i štiti elektronske delove od dugoročnih oštećenja usled izlaska pare.

Ogromna efikasnost novog SelfCookingCenter® XS bazirana je na izuzetnim inženjerskim dostignućima. Sa dubinom od samo 55,5 cm i širinom od 65,5 cm nudimo sve važne funkcije koje garantuju vrhunski kvalitet uz maksimalnu efikasnost.

 

Novi SelfCookingCenter® XS – naš inteligentan uređaj za kuvanje u malom formatu – nalazi mesto u svakoj kuhinji i preporučuje se prefinjenijim rešenjima za ugradnju za kuvanje pred gostima i kao stacionarni uređaj u restoranu. Naravno, uvek vam pruža najviši kvalitet, kao što ste i navikli od kompanije RATIONAL.

Kuvanje sa SelfCookingCenter® XS je rad bez kompromisa: 100 % performansi, 100 % kvaliteta jela, 100 % inteligencije.

 

 

Kombinacija toplote i pare u našem novom uređaju otvara vam nove mogućnosti u profesionalnoj pripremi vaših jela. Jela se termički obrađuju veoma lagano. Tako su mnogo zdravija i idealna za vitalnu ishranu. Novi SelfCookingCenter® XS pokriva za vas 95 % svih uobičajenih primena u kuhinji. 

Naravno, SelfCookingCenter® XS ima sve inteligentne funkcije koje nudi i SelfCookingCenter®. One naš najnoviji sistem pretvaraju u asistenta u kuhinji koji je oličenje kvaliteta pripreme, najjednostavnijeg rukovanja i najveće efikasnosti.

 

Para 
od 30 do 130 °C

Dinstanje, poširanje, blanširanje i kuvanje na pari – sve to može naš generator sveže pare visokih performansi. Bilo da se radi o povrću, ribi ili jelima sa jajima, zahvaljujući
preciznim temperaturama pare i maksimalnom zasićenju parom, postižete intenzivne boje. Vitamini i minerali se zadržavaju u namirnicama. Ništa se ne suši.

Vruć vazduh
od 30 do 300 °C

Meki fileti, hrskavi kotleti, grilovani stekovi, lagana peciva i duboko smrznuta hrana – zahvaljujući trajnom vrelom vazduhu temperature do 300 °C, sve se priprema ravnomerno, hrskavo i sočno, a to postavlja standarde.

Kombinacija pare i
vrućeg vazduha
30 do 300 °C

Vrela vlažna klima sprečava sušenje jela, svodi na minimum gubitke na težini i stara se za to da se pečenja,
gratinirana jela ili kaserole ravnomerno zarumene. Dobijate
posebne rezultate kada je u pitanju ukus, a vreme termičke obrade je znatno kraće nego kod uobičajenih uređaja za kuvanje.

 

Idealno postavljeno.

SelfCookingCenter® XS uvek pronalazi mesto.

Bilo da se radi o supermarketu, benzinskoj pumpi ili mesari, ili da se radi o primarnom uređaju ili dodatnom uređaju u restoranu: Profesionalna klasa u malom formatu gospodari svim primenama. Primena u praksi kod naših zadovoljnih kupaca pokazuje samo neke od mnogih mogućnosti.

RATIONAL rešenje za ugradnju
Vizuelni efekat je posebno važan u objektima u kojima se kuva pred gostima. Veoma fleksibilno i lako ugradivo RATIONAL rešenje za ugradnju već sadrži propisani UltraVent aspirator za
kondenzaciju, koji vezuje i u potpunosti odvodi isparenja koja izlaze iz uređaja. Već ugrađen set za uklapanje sprečava taloženje nečistoća na teško pristupačnim mestima, zadovoljava stroge
higijenske zahteve i brine za profesionalan i harmoničan opšti izgled.

Zidni nosač
Zidni nosač je idealan za upotrebu SelfCookingCenter® XS kao stacionarnog uređaja. Nosač se preporučuje uvek kada na radnoj površini nema dovoljno prostora. Optimalno za jednostavnu i
bezbednu montažu direktno na zid.

Combi-Duo: jedno mesto – dva uređaja
Naša CombiDuo kombinacija omogućuje rad sa dva uređaja koji su postavljeni na jednom mestu, jedan preko drugug. U špicu ste još fleksibilniji. Istovremeno na jednostavan način radite sa dva
različita postupka termičke obrade i možete, na primer, da kuvate na pari i grilujete u jednom potezu.

 

  1. > Uvek izuzetan kvalitet jela
  2. > Najjednostavnije rukovanje i za neobučeno osoblje
  3. > Minimalni tekući troškovi
  4. > Nema ručnog čišćenja
 
 

Novi SelfCookingCenter® XS.

4 asistenta – beskrajne mogućnosti.

Jednostavnost kroz inteligenciju termičke obrade – iCookingControl

Izaberite hranu, odredite željeni rezultat – gotovo! iCookingControl priprema vaša jela uvek onako kako ste naumili. Pritom nije važno ko rukuje uređajem. On prepoznaje stanje i veličinu proizvoda, kao i njihovu
količinu. On razmišlja i planira, uvek iznova pronalazi idealan put do željenog rezultata i sam vrši neophodna podešavanja.

Preciznost za vrhunski kvalitet –HiDensityControl®

Veoma osetljivi senzori osećaju i prepoznaju svake sekunde trenutne uslove u komori za termičku obradu. HiDensityControl® precizno prilagođava neophodnu količinu energije potrebama jela i ravnomerno i efikasno je raspoređuje u čitavoj komori za termičku obradu. Rezultat: zdrav vrhunski kvalitet na svim nivoima uz minimalan utrošak resursa.

 

Pametne mešovite narudžbine –
iLevelControl

Sa iLevelControl istovremeno pripremate različita jela. Koja jela možete da obrađujete termički istovremeno pokazuje vam na ekranu iLevelControl. To povećava produktivnost i štedi novac, vreme, prostor i energiju. U zavisnosti od količine punjenja, broja i trajanja otvaranja vrata, vreme termičke obrade se optimalno prilagođava odgovarajućim jelima. Tako ništa ne može da se prepeče, a rezultat je uvek jednako dobar.

Inteligentni automatski sistem za čišćenje –Efficient CareControl

Efficient CareControl je jedini sistem automatskog čišćenja koji prepoznaje nečistoće i kamenac i odstranjuje ih pritiskom na taster. Funkcija se prilagođava vašim potrebama i u određeno vreme predlaže optimalno čišćenje. Po želji možete da memorišete plan čišćenja koji je prilagođen vašim potrebama. SelfCookingCenter® automatski registruje zadate termine. Rezultat: blistava, higijenska čistoća, štedite vreme, vodite računa o životnoj sredini i rasterećujete svoj novčanik.

 

 
 

Za sve vaše potrebe.

Uvijek prava veličina.

LED osvetljenje

Potpuno novo LED osvetljenje stara se za optimalno osvetljavanje komore za termičku obradu i svakog pojedinačnog reda – od vrha do dna i od zadnje strane ka prednjoj. Svetlo ima neutralan uticaj na zapečenost proizvoda. Štednja energije, dugotrajnost i nezahtevno održavanje.

Vrata komore za termičku obradu sa 3 okna

Vrata sa 3 okna sa najsavremenijim premazom za refleksiju toplote obezbeđuju minimalan gubitak toplote. Tako štedite dodatnih 10 % u energetskim troškovima. Pošto sva stakla mogu da se peru, imaćete dugi niz godina dobar pogled.

Prikaz potrošnje energije

Uvek znate koliko energije zahteva pojedinačni postupak termičke obrade i koliko se energije troši svakog dana. Podaci se prikazuju i na ekranu i mogu da se preuzmu.

Maksimalna temperatura u komori za termičku obradu 300 °C

Posebno robusna konstrukcija uređaja SelfCookingCenter® obezbeđuje posebno kod duže upotrebe temperature u komori za termičku obradu do 300 °C. Tako su moguće čak i posebne upotrebe, kao što je grilovanje ili brzo pečenje mesa u velikim količinama.

Postavljanje po dužini

Zbog uskog otvora za vrata na otvoru po dužini gubi se manje energije, naročito ako se vrata često koriste kod pripreme jela À-la-carte. Mali radijus otvaranja zahteva i manje mesta. Za male količine možete da koristite GN posude 1/3 i 2/3.

Inteligentna sonda sa 6 tačaka

Čak i kada sonda za temperaturu u sredini proizvoda nije postavljena pravilno, sonda pouzdano izračunava najhladniju tačku u proizvodu. Tako su svi proizvodi uvek savršeno termički obrađeni.

Alatka za pozicioniranje

Patentirana alatka za pozicioniranje olakšava pravilno postavljanje sonde
za temperaturu u sredini proizvoda kod tečnih, mekih ili veoma malih proizvoda.

RATIONAL funkcija daljinskog upravljanja

Ako je vaš SelfCookingCenter® povezan sa internet mrežom, možete ga lako kontrolisati i pratiti preko svog iPhone uređaja. Tako imate sve pod kontrolom i uvek ste dobro obavešteni o tome šta se u uređaju dešava.

Integrisani ručni tuš sa automatskim uvlačenjem

Kontinualno doziranje mlaza i ergonomsko rukovanje čine grubo čišćenje, polivanje i sipanje još lakšim. Integrisana povratna automatika i automatika za zatvaranje vode nude optimalnu higijenu prema standardu
EN 1717 i SVGW (švajcarsko strukovno udruženje).

Centrifugalni sistem izdvajanja masti

Nema zamene ili čišćenja filtera za masnoću, a vazduh u komori za termičku obradu je uvek čist. Čist doživljaj ukusa.

ClimaPlus Control®

Senzori u komori za termičku obradu precizno mere vlažnost i regulišu je u procentima prema specifikacijama. Po potrebi sistem ispušta višak vlage ili
preko generatora pare dovodi u komoru novu vlagu. Tako i kod najveće količine proizvoda dobijate hrskavu koricu, hrskava pohovana jela, tipičnu šaru od roštilja i sočno pečenje.

Generator sveže pare

Generator sveže pare je nezamenjiv ako želite da postignete najviši kvalitet jela kuvanih na pari. Sveža para koja je 100 % higijenska garantuje najviši stepen zasićenosti parom čak i na niskim temperaturama, kao npr. kod poširanja. Tokom čišćenja generator pare automatski otklanja kamenac. To skupe načine omekšavanja vode čini suvišnim.

Dinamička turbulencija vazduha

Zahvaljujući posebnoj geometriji komore za termičku obradu i snažnom, štedljivom pogonu propelera ventilatora koji inteligentno prilagođava smer obrtanja i brzinu prema dotičnim namirnicama, optimalno se raspoređuje toplota u komori. Time se osigurava izvrstan kvalitet jela i kada je uređaj potpuno napunjen. Integrisana kočnica za propeler ventilatora brzo reaguje i omogućava da se propeler ventilatora kod otvaranja vrata zaista brzo zaustavi. To obezbeđuje dodatnu sigurnost.

 

Upit