1. iVario® Pro. Nova klasa snage u ketering industriji.

“iVario® Pro. Nova klasa snage u ketering industriji.”

Ono što kuhinja danas mora da ume.

Pečenje, kuvanje, blanširanje, fritiranje, kuvanje pod pritiskom i to na jednom mestu i sve u isto vreme: Ketering industrija još nikada nije bila toliko zahtevna. Tako brza i zahtevna. Tako internacionalna i regionalna. Tako raznovrsna i fleksibilna. Vreme za inteligentan sistem za kuvanje koji neće samo da odgovori zahtevima savremene kuhinje, već će od nje izvući najbolje. Četrdeset pet godina istraživanja, iskustva i inovacija prenose se u novu dimenziju. To u svakoj kuhinji pokazuje svoje prednosti. Jela se pripremaju jednostavno i uvek kako se želi. Za 300 ili 3.000 gostiju. Rad se smanjuje tamo gde može da se automatizuje. A takođe i obučeno osoblje za rukovanje, to nije nikakva tajna.



 

iVario® Pro.

Neuobičajen. U svakom pogledu.

 

Izgleda kao kiper, ali može mnogo više: Kuvanje, pečenje, fritiranje i kuvanje pod pritiskom - iVario Pro odlično zamenjuje sve uobičajene kuhinjske uređaje. Jer ima snagu: Njegova jedinstvena tehnologija zagrevanja povezuje snagu i preciznost. Jer ima inteligentnog pomoćnika za kuvanje, koji takođe razmišlja, uči i pruža podršku. Zato što je do 4 puta brži, troši do 40% manje energije i značajno štedi prostor u odnosu na klasične uređaje za kuvanje. Ili jednostavno: Zato što može. Za izuzetan kvalitet jela bez troškova za kontrolu i nadzor.

Više nego promišljeno. Sistem za kuvanje daleko ispred svega na šta ste navikli sa kiperom, kotlom ili fritezom.

 1 

Brzina
Sa opcionom funkcijom kuvanja pod pritiskom, postižete do 35% kraća vremena termičke obrade. Automatsko uspostavljanje i rasterećenje pritiska čini da iVario Pro brzim i udobnim.

 2 

Veća fleksibilnost
Sa patentiranim iZoneControl, od jedne posude se pravi više iVario opcija. Za različita jela. Za više slobodnog prostora. Za veću kreativnost.

 3 

Efektivno upravljanje energijom
Sistem zagrevanja iVarioBoost objedinjuje snagu, brzinu i preciznost. Sa rezervama snage i preciznom raspodelom toplote po celoj površini, da bi se proces termičke obrade pri pečenju mesa i kuvanju delikatnih jela optimalno odvijao.

 4 

Najbolji uslovi rada
Sa iVario Pro kuhinja postaje ergonomična, efikasna i štedljiva u pogledu prostora. Dobar za radni dan. Dobar za zdravlje.

 5 

Željeni rezultat bez nadzora
Zahvaljujući integrisanoj inteligenciji kuvanja iCookingSuite, prosto uspeva sve. Nema zagorevanja, nema prekuvavanja. A iVario Pro će Vas tada pozvati samo kada ste zaista potrebni. Za rezultat baš kako želite.

 6 

Intuitivni koncept rukovanja
Jednostavno, logično i efikasno. Tako je rad sa iVario Pro ne samo bez napora, već pričinjava i zadovoljstvo. Od početka do kraja.

 7 

Šta imate od toga?
Jedan od najmodernijih sistema za kuvanje, za ogromnu produktivnost, fleksibilnost i ujednačenost.

 

 

 
 

iVario® Pro. Precizan i brz.

Vaš novi nosilac posla. Podjednako precizan i brz.

 

 1 

Specijalno dno posude
Dno posude od izdržljivog, visokokvalitetnog čelika otpornog na
pucanje brine se za brzo zagrevanje i u stepen precizan prenos
toplote. Za ukusne arome pečenja, ravnomerno potamnjivanje i
sočno meso.

 2 

Inteligentno upravljanje temperaturom
Za svaki grejač su na raspolaganju sopstveni, integrisani senzori. Oni će precizno meriti temperaturu po celoj površini posude. Ovi merni podaci čine osnovu za inteligentno precizno upravljanje temperaturom zona. Za izuzetne rezultate, uz manju potrošnju. Prvenstveno kod delikatnih proizvoda, kao što su jela sa mlekom.

 3 

Keramička grejača
Ogromna snaga i uvek precizno tačna količina energije na pravom mestu zahvaljujući patentiranim* keramičkim grejačima koji se brinu za ravnomerno prenošenje toplote na celoj površini.


Postoje deblja dna posuda, sa dužim vremenom predzagrevanja i sporijom reakcijom. Postoje tanja dna posuda sa neravnomernom raspodelom toplote i zagorelim jelima. A postoji i iVarioBoost, koji predstavlja kombinaciju keramičkih grejača i dna posude sa brzom reakcijom, otporno na pucanje. Za visok stepen iskorišćenja, izvanrednu brzinu i ravnomernu raspodelu toplote.

Integrisano iVarioBoost upravljanje energijom troši mnogo manje električne struje od uobičajenih kuhinjskih uređaja. A i pored toga ima velike rezerve snage. Da biste mogli brzo da pečete i da pri dodavanju hladnih sastojaka ne dođe do primetnog pada temperature kao kod klasične tehnike.
 

Za Vas to znači. Bez zagorevanja. Bez prekuvavanja. Sočno meso. Ukusna aroma pečenja. Savršena ravnomernost.

 

Inteligentna kuhinja

Sigurno do željenog rezultata. Bez nadzora.

 


 


Inteligentna regulacija, na pritisak prsta. Sa paketom iCookingSuite, inteligencija kuvanja u iVario Pro. Koji put termičke obrade individualno prilagođava jelima, koji sve vodi do željenog rezultata, koji uči od Vas, prilagođava se Vašim navikama u kuvanju i poziva Vas samo onda kada morate nešto da uradite. Na primer, da biste okrenuli odrezak. Nema zagorevanja ili prekuvavanja. Termička obrada na niskim temperaturama, delikatne poslastice: ništa nije problem, sa AutoLift-om će čak i testenina automatski izaći iz vode. A kada jelima želite da date sopstveni pečat, možete da intervenišete tokom procesa termičke obrade.

Radi za Vas čak i noću. Za jela koja se pripremaju preko noći, napunite iVario Pro, pokrenite proces kuvanja i sledećeg dana jednostavno izvadite gotovo jelo.

iCookingSuite
Visok kvalitet jela bez troškova nadzora, jednostavno rukovanje skoro bez dorade. To je podrška kojom ćete sprečiti greške i uštedeti vreme.

 

Ubrzana proizvodnja

Brzo i nežno do cilja. Funkcija kuvanja pod pritiskom.

 


 


Povećati pritisak, da bi se smanjio pritisak u kuhinji: Često, kada sve mora da ide brže, možete se potpomoći opcionom, inteligentnom funkcijom kuvanja pod pritiskom. Sa bezbedno zatvorenom i unutra postavljenom bravom, ragui, ukrčkana jela, fondovi, supe i kuvana jela biće gotovi za do 35% brže. Naravno, bez pada kvaliteta. Bez troškova održavanja. Jer iVarioBoost sistem zagrevanja uspostavlja pritisak dodirom na taster i održava ga konstantnim. Tokom celog procesa termičke obrade. Da bi se očuvala ćelijska struktura jela i da bi se ipak najbolji rezultati našli na stolu za najkraće vreme.

Vaša prednost. To za Vas znači veći kapacitet, kraća vremena termičke obrade, veću produktivnost.

 

Efikasna fleksibilnost

Najbolji rezultati na svim poljima.

 


 


Fleksibilnost je neophodna i u ketering industriji. Za posebno oblikovanu hranu, dodatne zahteve ili individualizovane obroke. Upravo zbog toga, male porcije se i u velikim kuhinjama moraju pripremiti brzo i efikasno. Upravo za takve situacije postoji iZoneControle. Sa njim možete da podelite iVario na do četiri zone, koje se mogu proizvoljno formirati po veličini, položaju i obliku. U jednoj posudi sada možete da pripremite ista ili različita jela. Istovremeno ili u različita vremena, na istoj ili na različitoj temperaturi. Jer zagrevate samo onu površinu koja vam je stvarno potrebna. To štedi energiju i svaku drugu kuhinjsku opremu.

Jedan, dva, tri, četiri. Potrebnim zonama posude rukuje se dodirom prsta na displeju iZoneControl. Jednostavno i bezbedno.

iZoneControl. Zagreva dno posude samo onoliko koliko je potrebno. Za veću efikasnost i fleksibilnost. Čak i kod manjih porcija.

 
 

Ekonomičnost.

Možete okretati i obrtati kako želite: Računica raste.

Preduslov za uspešnu kuhinju: morate se osloniti na nju. Kao na iVario Pro u restoranskoj kuhinji. Jer je odmah spreman za rad i objedinjuje funkcije većeg broja kuhinjskih aparata. Time će dodatne investicije jednostavno postati izlišne. A uz to štedite prostor, radno vreme, sirovine, struju i vodu. I naravno: Novac.

 

Isplati se. Kad se podvuče crta dobija se ekstremno kratko vreme amortizacije, tim više je zadovoljstvo raditi.

Vaša dobit Kalkulacija godišnje Vaše dodatne zarade godišnje Izračunajte
sami
Meso      
Do 10%* manje potrebnih namirnica za dnevna jela (nemački ragu) zahvaljujući iVarioBoost učinku pečenja. Do 10%* manje potrebnih namirnica za pripremu ukrčkanih jela preko noći. Potrebne namirnice kod uobičajenih rerni, kipera i kotlova
6.230 €
Troškovi za namirnice sa iVario
5.610 €
= 620 €  
Energija      
Prosečna ušteda od 19 kWh po servisu zahvaljujući visokom stepenu iskorišćenja sistema zagrevanja* iVarioBoost. 19 kWh × 2 servisa × 6 dana × 48 nedelja × 0,11 € po kWh = 1.210 €  
Radno vreme      
Prosečna ušteda od 120 minuta* vremena rada dnevno i po uređaju, zahvaljujući brzini iVarioBoost sistema zagrevanja i automatskog kuvanja sa paketom iCookingSuite, kao i zahvaljujući kuvanju preko noći. 288 dana × 2 sata ×3,50 € (Mešovita kalkulacija radnih sati kuvara/čistačica) = 2.020 €  
Čišćenje      
Prosečna godišnja ušteda u vodi i sredstvima za čišćenje*. Pere se manje lonaca i tiganja. 90 litara* vode po servisu × 1 €/m³ i 10 litara deterdženta za pranje godišnje = 90 €  
                     
       
Vaša dodatna zarada godišnje   = 3.940 €  


Prosečan restoran sa 100 obroka dnevno (2 servisa) sa jednim iVario 2-XS, zarađuje više u odnosu na rad sa uobičajenom rernom, kiperom, kotlom i fritezom.
* U poređenju sa uobičajenim kiperima, kotlovima i fritezama.

 


 

 

 

 

 
 

Održivost.

Dobro za životnu sredinu, bolje za kasu.

 

Održivo čuva resurse, štedi novac: energetski efikasna proizvodnja i logistika, novi standardi u štednji energije, manja potrošnja materijala i preuzimanje starih uređaja podrazumevaju se kod kompanije RATIONAL. A isto tako se podrazumeva održivost uz pomoć iVario Pro i u Vašoj kuhinji: U poređenju sa klasičnim kuhinjskim aparatima štedite do 40% energije. Trošite manje namirnica. Viškovi su manji.

Životnoj sredini za ljubav. Kako biste kuvali zdravo i imali ekološki bilans koji zaslužuju svoje ime.


 

Provereni kvalitet proizvoda.

iVario Pro može da izdrži mnogo toga. Godinama.

Svakodnevnica u kuhinji: teška. Zbog toga su i RATIONAL proizvodi snažni u prijemu i pažljivo prerađeni. Za to je odgovoran princip „jedan čovek - jedan uređaj“. To bi značilo da svako u kuhinji preuzima punu odgovornost za kvalitet za svoj iVario Pro. Lako prepoznatljivo po imenu na identifikacionoj pločici. Isto tako smo zahtevni i kod naših dobavljača: U središtu su visoki standardi kvaliteta, kontinuirano poboljšanje kao i obezbeđenje pouzdanosti i dugotrajnosti proizvoda.
 



U to se možete pouzdati
Pogodni za svakodnevnu upotrebu, solidni, dugotrajni – računajte na pouzdanog partnera.

 
 

Savremen rad.

Osmišljen radi bezbednosti.

Savijanje, podizanje, vučenje, opekotine - to je svakodnevica u kuhinji. Ali danas nije kao nekada. Jer sa iVario Pro kuhinja postaje ergonomična, efikasna i štedljiva u pogledu prostora. RATIONAL je posmatrao svetske kuvare i razvio brojna tehnička rešenja koja čuvaju leđa, štite od opekotina i čine život lakšim i zdravijim.

Toliko je bezbedna: Raditi opušteno i bezbedno znači manje vremena zastoja, veću produktivnost i veću efikasnost. A takođe je važno: veća motivacija.
 

Dovod i

 

Odvod vode. Više nije potrebno da nosite vodu; umesto toga preko dovoda vode precizno napunite posudu. A preko integrisanog odvoda vode, ponovo je udobno ispraznite.

 

Podešavane visine (opcija). Bilo da ste niski ili visoki, sa ergonomičnim podešavanjem visine iVario Pro promenu visine za 200 mm u 16 sekundi i prilagođava se svakom ko njime rukuje.

 

Integrisani ručni tuš, ugrađena utičnica sa posebnom zaštitnom sklopkom (opcija) i USB port.

 

Jednostavno čišćenje. S obzirom da u iVario Pro ništa ne zagoreva, u principu nema ništa da se čisti. A ono malo se može završiti za dva minuta.

 

AutoLift. Testenina al dente. Potpuno automatski. Jer zahvaljujući funkciji podizanja i spuštanja, korpa izlazi iz vode tačno na vreme.

 

Jednostavno pražnjenje. Zahvaljujući specijalnom kačenju posude, pražnjenje se vrši tačno na vreme, bezbedno i bez opterećivanja kičme.

 

 

Hladniji rub posude
Nema više opekotina od ruba posude, tako da se ruke mogu staviti bez ikakvog rizika.

Dizajn
Nema udaraca i nema posekotina zahvaljujući zaobljenim uglovima.

 

 Uvek uspešni.

Odgovor na svaki zahtev.

Na stolu, na radnoj površini, na zidu, na centralnom kuhinjskom bloku ili čak integrisan u njega: iVario Pro odgovara svuda. Na raspolaganju Vam je i noć i dan u blizini pulta ili u proizvodnji. Bilo da planirate novu ili dopunjujete staru kuhinju, naći će prostor u svakoj kuhinji, a instalira se bez problema.

Zahvaljujući integrisanom odvodu vode nije Vam potreban podni odvod. Na taj način izbegavate klizave kuhinjske podove i povećavaju bezbednost rada. Čak i detaljno čišćenje kuhinje nije nikakav problem sa iVario Pro: Ispunjava visoke zahteve standarda IPX5.

 
 

Pregled modela iVario.

Koji odgovara Vama?

30 ili 3.000 obroka? Puno mesta? Malo mesta? iVario Pro se prilagođava Vašim potrebama i impresionira izuzetnim učinkom. Po danu i po noći. A uskoro i u Vašoj kuhinji.

Aparati 2-XS Pro 2-S Pro L Pro XL
Broj obroka od 30 50 - 100 100-300 100-500
Korisna zapremina 2 ×17 litara 2 ×25 litara 100 litara 150 litara
Površina za pečenje 2 × 2/3 GN (2 × 13 dm2) 2 × 1/1 GN (2 × 19 dm2) 2/1 GN (39 dm2) 3/1 GN (59 dm2)
Širina 1100 mm 1100 mm 1030 mm 1365 mm
Dubina 756 mm 938 mm 894 mm 894 mm
Višina (uklj. postolje/potkonstrukciju) 485 mm (1080 mm) 485 mm (1080 mm) 608 mm (1078 mm) 608 mm (1078 mm)
Težina 117 kg 134 kg 196 kg 236 kg
Dovod vode R 3/4" R 3/4“ R 3/4“ R 3/4“
Odvod vode DN 40 DN 50 DN 50 DN 50
Priključna vrednost (3 NAC 400V) 14 kW 21 kW 27 kW 41 kW
Osigurač (3 NAC 400V) 20 A 32A 40 A 63 A
Opcije        
Kuvanje pod pritiskom -
iZoneControl
Termička obrada na niskim temperaturama (preko noći, Sous vide, konfitiranje)
WiFi
         
Primeri kapaciteta (po posudi)        
Ragu - kuvanje (meso)
Vreme termičke obrade
4,5 kg
5 min.
7kg
5 min.
15 kg
5 min.2
24 kg
5 min.
Priprema gulaša (meso i sos)
Vreme termičke obrade bez pritiska
Vreme termičke obrade pod pritiskom
17 kg
102 min.
-
25 kg
102 min.
88 min.
80 kg
102 min.
88 min.
120 kg
102 min.
88 min.
Omekšale leblebije
Vreme termičke obrade bez pritiska
Vreme termičke obrade pod pritiskom
4 kg
65 min.
7 kg
65 min.
42 min.
20 kg
65 min.
42 min.
30 kg
65 min.
42 min.
Krompir u ljusci
Vreme termičke obrade bez pritiska
Vreme termičke obrade pod pritiskom
7 kg
49 min.
12 kg
49 min.
42 min.
45 kg
49 min.
42 min.
65 kg
49 min.
42 min.
         
         

 

 

 

 

 

Upit