1.  iCombiPro®
  2. iCombiClassic®
  3.  Dodatna oprema

“iCombi® Pro. Novi standard.”

Misliti što ranije niko nije mislio.

Onaj ko želi da postavi nove standarde, mora imati nove ideje. Pečenje, grilovanje, kuvanje na pari, fritiranje, poširanje sve to ide inteligentnije, jednostavnije, efikasnije. Zbog toga je RATIONAL sa svojim iskustvom dugim preko 45 godina istraživanja pripreme jela sagledao širu sliku i istraživao nedostatak radne snage, trendove u ishrani i menadžment kuhinje. Dao novi pravac svojoj ideji. Uvek sa jednim ciljem pred očima: da se za korak približi perfekciji. 

iCombi Pro. Ja jesam.

Inteligentan, fleksibilan, produktivan. Novi standard.

 

Novi. Iskusan sam, razmišljam, učim, ništa ne zaboravljam, prilagođavam i prilagođavam se. Znam željeni rezultat, prilagođavam automatski vlažnost i brzinu vazduha i temperaturu drugim rečima: Zahvaljujući mojoj inteligenciji reagujem dinamično na Vaše zahteve. Vrata komore za termičku obradu su predugo otvorena? Stek je deblji nego obično? Više pomfrita nego obično? Tu ja samostalno prilagođavam podešavanja i isporučujem Vaš željeni rezultat. Stalno iznova i iznova i iznova. Izuzetno efikasno. Zato mi na kraju krajeva služi moja inteligencija.

Mnogo slobodnog prostora. I sigurnost da ćete dostići svoje ciljeve. Onako kako to želite.

 1 

Intuitivni koncept rukovanja
Novi koncept rukovanja vodi kroz proces spremanja vizuelnim jezikom, logičnim radnim koracima i jasnim interaktivnim uputstvima. Tako svako može iz prvog pokušaja raditi bez greške.

 2 

Inteligencija kuvanja
iCookingSuite zna put do željenog rezultata kuvanja i postiže ga stalno iznova. U izvanrednom kvalitetu. Osim toga u svako doba možete intervenisati u putanju pripreme ili preći sa pojedinačnog na mešovito punjenje. To je sloboda, to je fleksibilnost.

 3 

Integriran WiFi
Sa integrisanim interfejsom bežične lokalne računarske mreže iCombi Pro povezuje se na internet jednostavno kao i Vaš pametni telefon kako bi se povezao sa platformom ConnectedCooking. Za još više komfora, sigurnosti i inspiracije.

 4 

ENERGY STAR®-partner
Izvrstan tako glase ocene kada se radi o energetskoj efikasnosti. Radi toga je iCombi Pro testiran u jednom od najstrožih programa sertifikacije. 

 5 

Efikasno pripremanje jela
iProductionManager preuzima planiranje proizvodnih procesa i pokazuje kada se koja jela najbolje pripremaju zajedno. Jasno organizuje radne procese, štedi vreme i energiju.

 6 

Super brzo čišćenje
Za maksimalno 12 minuta od prljavog do čistog to uspeva samo sistemu iCombi Pro. Čak i standardno čišćenje štedi 50% vremena i sredstva za čišćenje*. Čista stvar, za manje zastoja, više produktivnog vremena.

 7 

Dobro osmišljeno
Više ventilatora, optimizovana geometrija komore za termičku obradu, veća efikasnost sušenja Vam omogućavaju do 50% više punjenja*. Uz još bolji kvalitet jela. Za veću produktivnost.

 

 

 
 

Veća produktivnost

Sve što radite, od sada radite još bolje.

 


 


Novoosmišljena efikasnost: zaboravite uređaje za kuvanje koji zauzimaju mnogo mesta i pustite iCombi Pro da radi. Na manje od oko 1 m2. Meso, riba, živina, povrće, pecivo. À la carte, ketering, služba dostave, casual dining. Zahvaljujući interakciji inteligentnih asistenata on obavlja mnogo toga. Tako iDensityControl uz pomoć moćne cirkulacije vazduha i sušenja obezbeđuje oko 50%* veću produktivnost uz oko 10%* kraće vreme pripreme. I daje ravnomeran rezultat do poslednjeg ćoška. Istovremeno intuitivni koncept rukovanja znači optimalnu podršku korisniku i smanjenje grešaka na minimum. Tu priprema ide sve dalje.
 

To za Vas znači veću efikasnost koja štedi vreme i novac. I više ulaže u ukus.

 

Efikasnost.

Vi imate cilj, iCombi Pro zna put do tamo.

 


 

Imate cilj sledite ga beskompromisno sa inteligencijom kuvanja parokonvekcijskih pećnica iCombi Pro. Primer: Nekad se mora pripremiti 5, nekad 100 stekova istovremeno. Uvek istog kvaliteta. U tu svrhu iCombi Pro stalno upoređuje stanje kuvanog jela sa zadatim ciljem, izračunava napredovanje kuvanja i inteligentno prilagođava temperaturu. Gosti stižu ranije, grilovano povrće još nije gotovo? U tom slučaju pređite sa pojedinačnog na mešovito punjenje. iCombi Pro reguliše parametre kuvanja tako da se i jedno i drugo istovremeno kuva. Ili ste promenili svoje mišljenje o željenom rezultatu? Intervenišite u postupak kuvanja i promenite cilj. Parno konvekcijska pećnica iCombi Pro optimalno prilagođava temperaturu i vreme. Rezultat će Vas ubediti. I moći će uvek da se ponovi. Svejedno ko rukuje sistemom za kuvanje.

iCookingSuite
To je inteligentno kuvanje kako biste stalno iznova prelazili svoju ličnu ciljnu liniju. Efikasno, jednostavno, sigurno.

 

Optimizacija.

Kompleksne proizvodnje zahtevaju jednostavna rešenja.

 


 

Život u kuhinji: Stres i hektika da se sve završi u isto vreme i na vreme. Logistički izazov za papir i olovku ili softver. Do sada. Jer sada iCombi Pro preuzima uz pomoć funkcije iProductionManager: jednostavno smestite jelo na displej i odmah ćete videti šta se može zajednički napraviti. Sada samo morate navesti da li želite da kuvate uz uštedu vremena ili energije. Sistem nadgleda svaku policu pojedinačno, tako da se vreme kuvanja inteligentno prilagođava količini i željenom rezultatu. Vi odlučujete da li jela treba da budu gotova istovremeno ili želite da istovremeno počnete pripremu. U svakom slučaju iCombi Pro Vam signalizira kada šta dolazi u komoru za termičku obradu et voilà: Jelo je gotovo.

iProductionManager
Štedite troškove logistike, racionalizujte proizvodnju i maksimalno smanjite troškove osoblja. Uz očuvan kvalitet. Život u kuhinji budućnosti: mir i opuštenost.

 

Efikasno čišćenje

Briljantno. Višesatni rad na njemu se uopšte ne vidi.

 


 

Mnogo grilovanja ostavlja mnogo upornih tragova koji parokonvekcijski peći iCombi Pro onemogućavaju za pripremu drugih jela. Kad ne bi bilo sistema iCareSystem. Između ostalog sa super brzim privremenim čišćenjem za samo 12 minuta. Nakon toga se odmah može nastaviti sa brokolijem, bez prenošenja ukusa ili opterećujućih mirisa. A kada se na kraju dana radi o blistavoj higijeni, iCombi Pro će Vam reći da li je jako, srednje ili malo zaprljan. Vi odlučujete da li se vrši ekološko ili standardno čišćenje. Sa uklanjanjem kamenca. Noću. Naravno uvek super čisto sa 50%* manje hemije u tabletama za čišćenje bez fosfata. Bez fosfata i uvek super čisto. iCombi Pro može da zapamti Vaše omiljene izbore i sledeći put Vam pokazuje odgovarajući program čišćenja.

iCareSystem
Uz pomoć sistema iCareSystem štedite sredstvo za čišćenje, vodu i vreme i odlično stojite kada su u pitanju higijena, troškovi proizvodnje i životna sredina.

 

Connected Cooking.

Sve pod kontrolom.

 

Svi govore o umrežavanju. iCombi Pro ga ima. Jer je preko serijskog interfejsa bežične lokalne računarske mreže povezan sa ConnectedCooking, sigurnom internet platformom kompanije RATIONAL. Recept za ćureća prsa se pokazao kao dobar? Pošaljite ga svim parno konvekcijskim pećnicama i univerzalnim multifunkcionalnim kiperima koji su umreženi. Svejedno gde su. Koji sistem kuvanja se trenutno koristi i kako? Pogledajte na pametnom telefonu. Potrebna je inspiracija? Posetite banku podataka sa receptima. Ažuriranja softvera? Vrši se putem pritiska na dugme na sistemima za kuvanje. Pozivanje HACCP podataka? Vrši se jednim klikom. I ako želite, iCombi Pro će u slučaju potrebe za servisom sam pozvati svog tehničara.

ConnectedCooking
Moćno RATIONAL umrežavanje. Kako biste uvek imali sve pod kontrolom.

 

 
 

Ekonomičnost.

Možete okretati i obrtati kako želite: Računica raste.

iCombi Pro je inteligentan ne samo u kuvanju već i u štednji. Na primer, sa do 70 %* nižom potrošnjom energije, do 60 %* manje rada, preko 30%* manjom potrebom za prostorom, do 25 %* manjom potrošnjom namirnica, do 95%* manjom potrošnjom masti.

 

Isplati se. Kad se podvuče crta dobija se ekstremno kratko vreme amortizacije, tim više je zadovoljstvo raditi.

Vaša dobit Kalkulacija mesečno Vaša dodatna zarada mesečno Izračunajte sami
Meso / riba / živinsko meso      
U proseku 25 % manja nabavka sirovih namirnica zahvaljujući preciznoj regulaciji i iCookingSuite. Uobičajeni troškovi za namirnice
7.680 €
Troškovi namirnica sa uređajem iCombi Pro
5.760 €
= 1.920 €  
Energija      
Jedinstveni rezultat pripreme, iProductionManager i najmodernija regulaciona tehnologija potroše do 70 %* manje energije. Uobičajena potrošnja
6.300 kWh × 0,18 EUR je kWh
Potrošnja sa iCombi Pro
1.890 kWh × 0,18 EUR je kWh
= 794 €  
Mast      
Mast za pripremu je gotovo suvišna. Troškovi nabavke i odlaganja masti u otpad smanjeni su za do 95 %*. Uobičajeni troškovi za namirnice
50 EUR
Troškovi za namirnice sa iCombi Pro
3 EUR
= 47 €  
Radno vreme      
iProductionManager skraćuje vreme pripreme do 60%*. Izostavljanje rutinskih radnji zahvaljujući iCookingSuite. 60 satu manje × 26 EUR = 1.560 EUR  
Omekšavanje vode/uklanjanje kamenca      
Sa iCareSystem ovi troškovi u potpunosti otpadaju. Uobičajeni troškovi
60 EUR
Troškovi sa iCombi Pro
0 EUR
= 60 €  
                     
Vaša dodatna zarada mesečno   = 4.381 EUR  
Vaša dodatna zarada godišnje   = 52.572 EUR  

Prosečan restoran sa 200 obroka dnevno sa dva iCombi Pro 10-1/1.
* U poređenju sa konvencionalnom kuhinjskom tehnikom*

 


 

 

 

 

 
 

Održivost.

Dobro za životnu sredinu, bolje za kasu.

 

Održivost čuva resurse, štedi novac: energetski efikasna proizvodnja i logistika, novi standardi u štednji energije i preuzimanje starih uređaja se kod kompanije RATIONAL podrazumevaju. I isto tako se podrazumeva održivost uz pomoć iCombi Classic i u Vašoj kuhinji: U poređenju sa konvencionalnim kuhinjskim aparatima štedite energiju. Trošite manje namirnica. Imate manje viškove. I osim toga kuvate zdravije.


 

Provereni kvalitet proizvoda.

iCombi Pro može da izdrži mnogo toga. Godinama.

Svakodnevnica u kuhinji: teška. Zbog toga su i RATIONAL parokonvekcijske pećnice snažne u prijemu i pažljivo prerađene. Za to je sa jedne strane zaslužna proizvodnja u Nemačkoj, a sa druge strane princip „jedno lice jedan uređaj“. To bi značilo da svako u kuhinji preuzima punu odgovornost za kvalitet za svoj sistem kuvanja. Lako prepoznatljivo po imenu na identifikacionoj pločici. Isto tako smo zahtevni i kod naših dobavljača: U središtu su visoki standardi kvaliteta, kontinuirano poboljšanje kao i obezbeđenje pouzdanosti i dugotrajnosti proizvoda. Nije ni čudo da se najstarija RATIONAL parokonvekcijska pećnica koristi preko 40 godina.U to se možete pouzdati
Pogodni za svakodnevnu upotrebu, solidni, dugotrajni – računajte na pouzdanog partnera.

 
 

Tehnički detalji.

Na sve se mislilo.

iCombi Pro postavlja standarde kada su u pitanju inteligencija i tehnička oprema:
 

LED osvetljenje sa signalizacijom polica

 

senzor unutrašnje temperature sa 6 nivoa

 

dinamičko vrtloženje vazduha 4

 

maksimalna temperatura od 300°C u komori za termičku obradu

 

integrisani ručni tuš sa tačkastim i tuš mlazom

 

generator sveže pare

 

vrata komore za termičku obradu sa 3 ploče

 

 

Osim toga: Displej potrošnje energije, nova tehnika zaptivanja kod stojećih uređaj, WiFi bez eksterne antene

 

 
 

iCombi Pro pregled modela.

Koji odgovara Vama?

iCombi Pro postoji u više različitih veličina, najzad učinak mora odgovarati Vašim potrebama, a ne obrnuto. 20 ili 2.000 jela? Frontcooking? Veličina kuhinje? Struja? Gas? XS? 20-2/1? Koji model odgovara Vašoj kuhinji?

iCombi Pro XS 6-2/3 6-1/1 10-1/1 6-2/1
Električni i na gas        
Kapacitet 6 × 2/3 GN 6 x 1/1 GN 10 x 1/1 GN 6 x 2/1 GN
Broj porcija dnevno 20–80 30 - 100 80-150 60-160
Postavljanje po dužini (GN)
 
1/2, 2/3, 1/3, 2/8 GN 1/1, 1/2, 2/3, 1/3,
2/8 GN
1/1, 1/2, 2/3, 1/3,
2/8 GN
2/1, 1/1 GN
 
Širina 655 mm 850 mm 850 mm 1072 mm
Dubina (Uključujući i ručku vrata) 621 mm 842 mm 842 mm 1042 mm
Visina 567 mm 754 mm 1014 mm 754 mm
Dovod vode R 3/4" R 3/4“ R 3/4“ R 3/4“
Odvod vode DN 40 DN 50 DN 50 DN 50
Pritisak vode 1,0 - 6,0 barov 1,0 - 6,0 barov 1,0 - 6,0 barov   1,0 - 6,0 barov
Električni        
Težina 67 kg 99 kg 127 kg 137 kg
Priključna snaga 5,7 kW 10,8 kW 18,9 kW 22,4 kW
Osigurači 3 × 10 A 3 x 16A 3 x 32 A 3 x 35 A
Napajanje 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V
Snaga „Vreli vazduh“ 5,4 kW 10,25 kW 18 kW 21,6 kW
Snaga „Para“ 5,4 kW 9 kW 18 kW 18 kW
         
Plinski        
Težina   117kg 155 kg 144 kg
Električna priključna snaga   0,6kW 0,9 kW 0,9 kW
Osigurači   1 x 16 A 1 x 16 A 1 x 16 A
Napajanje   1 NAC 230 V 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V
Priključak gasa   3/4“ IG 3/4“ IG 3/4“ IG
Zemni gas/tečni naftni gas G30*        
Maks. nominalno toplotno opterećenje   13 kW/13 kW/ 13,5 kW 22 kW/22 kW/ 23 kW 28 kW/28 kW/29,5 kW
Snaga „Vreli vazduh“   13 kW/13 kW/ 13,5 kW 22 kW/22 kW/ 23 kW 28 kW/28 kW/29,5 kW
Snaga „Para“   12 kW/12 kW/ 12,5 kW 20 kW/20 kW/ 21 kW 21 kW/21 kW/22 kW
 

 

   
iCombi Pro 10-2/1 20-1/1 20-2/1
Gas      
Kapacitet 10 x 2/1 GN 20 x 1/1 GN 20 x 2/1 GN
Broj porcija dnevno 150-300 150-300 300-500
Postavljanje po dužini (GN)
 
2/1, 1/1 GN
 
1/1, 1/2, 2/3, 1/3,
2/8 GN
2/1, 1/1 GN
 
Širina 1072 mm 877 mm 1082 mm
Dubina (Uključujući i ručku vrata) 1042 mm 913 mm 1117 mm
Visina 1014 mm 1807 mm 1807 mm
Dovod vode R 3/4“ R 3/4“ R 3/4“
Odvod vode DN 50 DN 50 DN 50
Pritisak vode 1,0 - 6,0 barov  1,0 - 6,0 barov     1,0 - 6,0 barov
Električni      
Težina 179 kg 263 kg 336 kg
Priključna snaga 37,4 kW 37,2 kW 67,9 kW
Osigurači 3 x 63 A 3 x 63 A 3 x 100 A
Napajanje 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V 3 NAC 400 V
Snaga „Vreli vazduh“ 36 kW 36 kW 66 kW
Snaga „Para“ 36 kW 36 kW 54 kW
       
Plinski      
Težina 192 kg 284 kg 379 kg
Električna priključna snaga 1,5 kW 1,3 kW 2,2 kW
Osigurači 1 x 16 A 1 x 16 A 1 x 16 A
Napajanje 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V 1 NAC 230 V
Priključak gasa 3/4" IG 3/4" IG 3/4" IG
Zemni gas/tečni naftni gas G30*      
Maks. nominalno toplotno opterećenje 40 kW/40 kW/ 42kW 42 kW/42 kW/
44 kW
80 kW/80 kW/
84 kW
Snaga „Vreli vazduh“ 40 kW/40 kW/ 42kW 42 kW/42 kW/
44 kW
80 kW/80 kW/
84 kW
Snaga „Para“ 40 kW/40 kW/ 42kW 38 kW/38 kW/
40 kW
51 kW/51 kW/
53,5 kW

 

 

 

 

Upit